Böcker om fiske

Böcker om fiske

Älskar du att fiska? Bra, då är den här artikeln rätt för dig. Här kan du nämligen läsa om några olika böcker som du som fiskeentusiast bara måste ha hemma i bokhyllan. Nedan ska jag skriva om tre riktigt bra böcker för dig som älskar fiske. Här kan du läsa mer om fiske som friluftsaktivitet, lära dig mer om din hobby och få de bästa tipsen för drömfångsten. Jag som själv älskar att fiska tycker att det bästa man kan göra, när man inte är ute och fiskar förstås, är att läsa böcker om fiske. Och i den här artikel vill jag tipsa om bra texter som handlar om att fiska.

Böcker om fiske

Ut och fiska : 100 svenska fiskar i färg

Den här boken ska alla som gillar fiske läsa. Oavsett om du är nybörjare och hobbyfiskare eller rutinerad sportfiskare så kan du lära dig något nytt av att läsa Ut och fiska : 100 svenska fiskar i färg. Här har nämligen de tre författarna Magnus Bolle, Olle W Nilsson och Sven Mathiasson samlat all sin gedigna kunskap om olika svenska fiskar i en enda välskriven bok med texter om olika fiskarter. Boken är publicerad av Fortuna förlag. För att lyckas med fisket gäller det att känna fisken – och det är precis vad du lär dig genom att läsa den här boken. Inte nog med att du lär dig hur de olika arterna ser ut, du lär dig i vilka miljöer de trivs, vilka tider som de är aktiva, vad de nappar på för drag och så vidare. Det här är en grundbok för att som är intresserade av fiske, och boken är fylld av värdefull kunskap som hjälper dig att rätt fisk, på rätt sätt.

Ut och fiska : 100 svenska fiskar i färg

Gäddflugfiske – Under ytan

Är du ute på jakt efter gammelgäddan? Då är det här rätt bok för dig. I boken Gäddflugfiske – Under ytan har författaren och fiskeexperten Michael Jensen skrivit ner sina knep för att haffa de stora gäddorna på kroken. Fokus ligger, som titeln avslöjar, på just flugfiske; här får du läsa om hur du ska fånga gammelgäddan med fluga. Och boken är full av värdefulla tips. Med ett målande språk skriver Jensen om hur du förverkligar drömmen och äntligen drar upp den riktigt stora gäddan. Gäddfiske är spännande – men svårt. Med den här boken kommer du att lyckas. Utgiven på förlag: Bokförlaget Settern.

Gäddflugfiske – Under ytan

Sportfiske 2018

För alla seriösa fiskare är boken Sportfiske 2018 självklar läsning. Varje år ger bokförlaget Semic ut en ny upplaga av detta verk. Boken Sportfiske 2018 är faktiskt del nummer 56 i serien, så om du inte har läst de tidigare upplagorna har du en hel del spännande läsning framför dig. Sportfiske-serien består utav en samling texter och artiklar på svenska, skrivna av skickliga skribenter med en gemensam hobby: sportfiske. Förlaget lägger ner mycket arbete på att Sportfiske ska hålla hög kvalitet, båda vad gäller innehåll och språk. Skribenterna samlar under året in information om alla nyheter inom branschen och skriver texter om ny utrustning, nya fiskemetoder och om vilka vattendrag som är heta för stunden. Texterna bearbetas sedan noggrant genom korrekturläsning, redigering och grafisk formgivning – allt för att varje år ge dig trevlig läsning och hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna inom fiske.

 

Klemens