Enastående fiskedestinationer Europa, del 1

Enastående fiskedestinationer Europa, del 1

På denna sida kommer ni hitta allt so har med fiske att göra, från utrustning till destinationer som jag anser är värda ett besök. Först ut tänkte jag dela med mig av platser runt om i Europa som inte bara bjuder på bra fiske utan också en helt underbar miljö att fiska i, en avkopplande och vacker natur som tillsammans med spännande fiske gör ens upplevelse till något riktigt minnesvärt. Det rör sig om platser som jag själv besökt eller som vänner och andra fiskefantaster har rekommenderat genom åren.

Enastående fiskedestinationer Europa, del 1

Efter detta tänkte jag sedan blicka ut i världen och fokusera på havsfiske, i jakten på dom där riktigt stora bjässarna, dom som kan ta dig timtals att veva in. Jag syftar då på tonfisk, I min första serie om platser runt om i världen som bjöd på bra fiske, låg mitt fokus primärt på havsfiske av olika slag, med fiskar som svärdfisk, grouper och tonfisk som de riktigt stora målen att få på kroken. Nu tänkte jag skifta fokus och istället titta närmare på platser som inte bara bjuder på bra fiske men också enastående natur och miljö, i floder och sjöar runt om i världen.

Sutherland – Skottland

Uppe i Skottland hittar vi Sutherland, ett område som ligger lite avlägset, ute i ingenmansland omgiven av otroligt vacker natur. Perfekt plats att utgå ifrån är ett hotell i Loch Inchard, exempelvis Rhiconich Hotel vilket ni också kan få tillstånd för fisket. Istället för att ta er fram och tillbaka mellan hotellet och dessa underbara fiskevatten rekommenderas ni att ta med er campingutrustning så att ni kan stanna ute en eller ett par nätter. Förhoppningsvis har ni fiskelyckan med er och kan således då tillaga den öring ni fångar.

Lough Corrib – Irland

Byn Oughterard på den irländska västkusten är ett ställe som jag önskat att jag bodde på som ung. Här får man ledig från skolan under en vecka i maj, bara för att kunna ta del av vad dom kallar för Mayfly week. Mayfly betyder slända och det är just detta som man använder sig av när man fiskar under denna vecka. Den lokala seden när det gäller fisket här är att man ta en levande slända, och sätter fast den på kroken och sedan kastar ut den i vattnet i hopp om att locka till sig en öring. Platsen där detta fiske sker är på Lake Corrib, som ligger ett par kilometer utanför Oughterard, en by som också har hotell för den som vill stanna på orten ett par dagar.

River Moyola, Nordirland

Endast 40 minuter utanför Belfast hittar ni denna flod, River Moyola, som flyter genom de rullande Sperrin bergen. Vid Castledawson flyter den mellan en fastighet som flaggar den engelska flaggan och Irland, men följer du floden uppströms en bit, bortom bron, då kommer ni omges av allt vad den irländska nature har att erbjuda i form av skönhet. Här kan ni fiska efter öring och den lokala fisken dollaghan. Det är helt underbart fiske I en lika underbar miljö.

Klemens