Enastående fiskedestinationer i Europa, del 2

Enastående fiskedestinationer i Europa, del 2

Enastående fiskedestinationer i Europa, del 2

Resan genom små men vackra platser att fiska på runt om i Europa fortsätter här med den andra delen och sista delen. I första delen tittade jag närmare på en plats uppe i Skottland samt på två ställen på Irland. Det jag fokuserar på är nödvändigtvis inte fiskevatten som bjuder på mängder av fisk utan mer en kombination av vacker miljö tillsammans med bra fiskevatten. Det rör sig om platser som jag själv besökt eller som vänner och andra fiskefantaster har rekommenderat genom åren. Jag menar, finns det något bättre än att stå intill en lugnt flytande flod i en helt underbar miljö, se solen stiga upp över bergen och samtidigt syssla med det man gillar mest, att fiska!

Detta blir som sagt den andra och sista delen, därefter tänkte jag ta en närmare titt på platser i övriga delar av världen där jag först tänkte titta på fiske i sjöar och floder och därefter bege mig ut till havs där dom riktigt stora fiskarna väntar.

River Wye – England

Monsal Head vid floden Wye i Derbyshire erbjuder något av de vackraste fiskeplatserna i hela England. Floden flyter sakta igenom djupa och trånga raviner vilket gör det till en riktigt unik och vacker miljö, speciellt under en tidig sommarmorgon när man står på staden och kastar ut sin fluga i hopp om att få den där efterlängtade fisken på kroken. Att lösa ett tillstånd för att fiska här går på £25 men det är väl värt varenda krona ni spenderar. Ni kan sedan avsluta dagens fiske med en god bit mat och en kall pint på det intilliggande Monsal Head Hotel.

River Teifi – Wales

Näst ut har vi ännu en flod men denna gång belägen i Wales. Floden i fråga är River Teifi och speciellt då runt Lampeter och Llandysul. Det var länge sedan som dessa floder var svarta av förorening, så fisket idag är riktigt bra. Ni hittar här vi ett stort utbud av fisk men det dom flesta är ute efter är havsöringen som det finns gott om här, den tillsammans med bäcköring är målet för flesta fiskare som beger sig hit.

Floder i Sverige

Men varför resa en längre sträcka när man har riktigt bra fisken “runt hörnet” och med detta menar jag fisket som erbjuds på olika platser här i Sverige. Våra större floder bjuder på otroligt bra fiske och det finns gott om dem så det är bara att vraka och välja, att hitta en som ligger nära där du bor. Om du beger dig upp till Klarälven erbjuds du utmärkt fiske om du är  ute efter öring, röding och harr och allt detta i en miljö som är svår att slå. Beger ni er riktigt långt norr ut, upp förbi polcirkeln, då kan ni även om nattetid under vintermånaderna njuta av norrsken och under sommarmånaderna ta del av dagsljuset som varar 24 timmar om dygnet. Vill du inte åka riktigt så långt norrut, då kan Dalälven vara ett annat alternativ, en 20 mil lång flod som ligger belägen i centrala delen av landet. Här hittar ni fisk som gädda, abborre och gös. Det var även i denna flod som man under 2010 lyckades fånga den största gösen under året.

Klemens